"Funderare"

En "funderare" kan vara bra att få, till och från, att lära sig se i olika led och se samband. Man stärker sina egena värderingar, vad man själv tycker är rätt och fel. När du får dig en funderare - en fråga att granska och fundera runt - slipper du påfrestningar från samhället om hur du bör svara på frågan istället är det dina egna värderingar och normer som spelar in i hur du ska svara/tycka omkring frågan. För visst är det viktigt att vara sig själv? Men hur ska man kunna vara sig själv om man hela tiden bli påverkad av yttre fenomen så som familjen, vänner, media, kändisar? 
Måste dock påpeka att jag inte har något emot att vi påverkas av andra, vi liknar dom vi ser upp till vilket leder till att vi känner samhörighet. Dettat är viktigt för en människas hälsa. Att gå sin egna väg till 100% kommer i de flesta fall bidra till att samhället ser dig som anorlunda och underlig.

Nu har du chansen att finna dig själv igen, vad tycker du?
http://arbetslivet.manpower.se/filmer.aspx


Kommentarer
Postat av: FunderarN^

"Man kan hata sin far - det går an, men inte slå ihjäl gubbjäveln med en klubba. Förstå dig själv, acceptera dig själv, men var inte dig själv. Det är en samhällsbevarande regel. Tanken får mig att må illa."

2007-04-04 @ 22:04:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0